Wekom op onze website

CUNY BERKHOUT

 

Ik ben Cuny Berkhout (1957) en een ervaren gecertificeerd mindfulnesstrainer. Sinds 2013 ben ik ook gecertificeerd compassietrainer. Sinds de start van mijn eigen praktijk in 2002 geef ik trainingen in kleine groepen en individuele begeleiding. Mindfulness, aandacht voor (trans)persoonlijke ontwikkeling en ‘het beste uit jezelf halen’ zijn uitgangspunten in mijn werk...

 

Persoonlijk ben ik een fervent mindfulness-beoefenaar:

De eenvoud en mildheid van mindfulness-beoefening raakt mij telkens weer. Met veel plezier en voldoening geef ik de (zelf)compassie door die mij en mijn omgeving goed doen. Dagelijks keer ik oneindig vaak naar het enige moment waarin ik werkelijk leef, hier-en-nu. Dit geeft het gevoel te leven i.p.v. te overleven. Door mindfulness-beoefening ga je meer voelen, het bevordert de emotionele intelligentie die belangrijk is in intermenselijke verhoudingen; partnerrelaties, ouderschap, werkrelaties, vriendschappen en andere relaties.

 

Voorheen ben ik kunstdocent geweest. Ondanks mijn blijvende passie voor kunst, nam mijn loopbaan een wending omdat ik diepe interesse had in hoe je als mens innerlijk kunt groeien, hoe je vrijuit en voluit kunt leren leven en emotioneel volwassen kunt worden.

In 2005 voltooide ik de zesjarige postacademische opleiding tot Zijnsgeoriënteerd begeleider aan de School voor Zijnsoriëntatie. Van 2005-2008 was ik assistent trainer/student begeleider tijdens de drie-jarige Zijnstraining.

In 2006 volgde ik bij de RINO de leergang aandachtgerichte cognitieve therapie bij de behandeling van depressie (MBCT).

In 2009 heb ik scholing gevolgd in Emotionally Focused Therapy van Sue Johnson.

In 2012 aangevuld met scholing bij E.Bohlmeijer over ‘Voluit leven’ (ACT)

In 2010 volgde ik training in 'mindful parenting' bij Trees van Hennik. In 2013 kreeg ik bijscholing in 'mindful parenting' van Eline Snel en Joke Hellemans.

In 2012 en 2013 heb ik modules gevolgd in Mindfulness-Based Compassionate Living (MBCL) bij Frits Koster. Ik ben nu gecertificeerd compassietrainer. MBCL is een verdiepingscursus voor mensen die al een mindfulnesstraining hebben gevolgd. Een praktisch oefenprogramma in acht weken over ‘compassievol leven’, de toepassing van (zelf)compassie.

 

Van 2006-2011 was ik geregistreerd lid bij de Beroepsvereniging van Zijnsgeoriënteerd Begeleiders. Momenteel sta ik geregistreerd als gecertificeerd mindfulnesstrainer in het trainersregister  van de V(ereniging) V(oor) M(indfulness). Sinds 2005 maak ik deel uit van een zijnsgeoriënteerde intervisiegroep en ik heb me aangesloten bij een intervisiegroep voor mindfulnesstrainers.